Як правильно зберігати горіхи? Практичні рекомендації
Горіхи – корисний продукт для повсякденного раціону. Він насичує організм білками, цінними жирними кислотами, мінералами і мікроелементами. Горіхи можна зберігати без втрати смакових якостей до 1 року. Але для цього потрібно знати особливості їх зберігання.
Якщо ви плануєте зберігати свіжі горіхи, то запам’ятайте 2 простих правила: їх потрібно сортувати і обов’язково просушувати. Сортування увазі відбраковування зіпсованих або зруйнованих плодів. Що стосується сушіння, то її виконують на свіжому повітрі під прямими сонячними променями. Ви також можете просушувати горіхи і в домашніх умовах. Наприклад, в електричній духовці при температурі не вище 50 ° С.
Зберігати горіхи слід в герметичних пакетах, мішечках з лляних, бавовняних або джутових тканин в сухому і темному місці при кімнатній температурі. Подрібнені горіхи зберігаються тільки в скляній тарі, на першій полиці холодильника і не більше 4 днів. Сушений продукт вже готовий до вживання, а тому купувати його для тривалого зберігання не варто.
Як зберігати арахис вдома?
Свіжий арахіс достатньо вологий продукт і при неправильному зберіганні він легко пліснявіє. У шкаралупі і в холодильнику він зберігає свої властивості до року, в очищеному вигляді – 2 місяці. В очищеному і замороженому вигляді – до 9 місяців.
Як правильно зберігати фундук?
У шкаралупі при температурі до 3 ° C термін зберігання становить 4 роки, при температурі до 15 ° C не більше 1 року. Знамениті солоні горішки, настільки цінуємо любителями пива, можна зберігати не більше 2 місяців. Висушена горіх зберігається максимально довго, але для цього потрібна тканинна упаковка. Герметичні пластикові пакети не підходять, так як в них горіх знаходиться без доступу повітря, виділяє багато масла і набуває гіркий смак.
Як зберігати волоські горіхи в домашніх умовах?
При дотриманні технології зберігання, волоські горіхи зберігають свій смак і корисні властивості протягом 2 років. Для цього продукт залишається в шкаралупі, в сухому приміщенні при температурі 5-15 ° C. Кімнатна температура погано впливає на продукт і зменшує його термін зберігання з 2 років до 10 місяців. Замінити комфортну температуру зберігання 5-15 ° C може заморозка. Це актуально для власників просторих морозильних камер. В процесі зберігання волоський горіх потрібно берегти від вологи – мокрий продукт повністю згниває всього за 2-3 місяці.
Де і як зберігати кеш’ю?
Цей продукт найдовше зберігає свої властивості в шкаралупі, але до споживача зазвичай потрапляє в очищеному вигляді. Найбільше він боїться високої температури і потребує темних і холодних приміщеннях. Зберігати кешью слід подалі від газової плити і обігрівальних приладів. Кешью з білим нальотом і зміненою формою в їжу не вживається і повинен бути утилізований.
Як зберігати мигдаль вдома?
Оптимальні умови для зберігання мигдалю – сухе приміщення з температурою до 5 ° C. У шкаралупі він зберігає свої властивості до 1 року, в очищеному вигляді – до 9 місяців. У замороженому вигляді мигдаль зберігається до 3 років. В умовах підвищеної вологості швидко втрачає смакові якості.